top of page
taborhely.gif

TÓCSA/táborhely kereső kampány
+ A kampány céljai

+ a tábor
+ A keresett hely paraméterei
+ a támogatás formái, elérhetőségek, további linkek

 

+ A kampány céljai

 

Elsődleges célunk, hogy táborunk hosszútávon fenntarthatóvá váljon, és módszertanunk minél szélesebb körben elérhető legyen. Azt reméljük, hogy ez a kampány messzebbre jut, és elérhetővé teszi a tágabb értelembe vett, nem kiépített, titkosabb táborhelyszíneket, egy emberközelibb bérlést vagy hely-használatot.

 

+ a tábor

 

A Tócsa tábor azaz gyereknyaraltatás azaz “TÁBOR”, lassan egy évtizede saját művészetpedagógia módszertannal működő gyerektábor. Módszertanunk központi eleme a játék, amit mint természetes és népszerű tevékenység, a világ megismerésének és a gondolati szabadság megtapasztalásának elsődleges eszközének tartunk. Táborunk nyaranta két turnusra bontva valósul meg, ezek együtt -az építéssel-bontással- egy hónapot ölelnek fel. A tábor célja a tanítás -performatív jellegének tudatosítása révén- nagyobb szabadsághoz és szélesebb eszköztárhoz juttatás, az átjárhatóság biztosítása a szakember-tanár-diák, gyerek-felnőtt, néző-előadó szerepkörökben, ezáltal annak  tudatosítása a gyerekekben hogy ötleteik kimondása hasznos és értékes dolgokat tartogat a közösség és a világ számára.
A tábori játék egyfajta szerepjáték-folyam ahol különböző titkos csoportok meglepetéseket hoznak létre, és a csoportok egymás performatív/installatív/audiovIzuális akcióin való meglepődéseinek dinamikus hullámzása görditi előre a történet közös szálát. Táborunk nem végződik egy tanulság levonásával, hanem a sok tanulság egymás mellett él, mindenki más oldaláról érti a történetet, és építi be az életébe.

 

+ A keresett hely paraméterei

 

A tábori játék szervesen kapcsolódik a környezethez, az élővilág, a természeti csodák (hegyek, dombok, vízpartok) beépülnek a játékba ezért szempont, hogy a táborhely bejárható közelében legyen valami izgalom. A táborban létrejövő hangjátékok, koncertek és más experimentális zenei produkcióink zavarhatják a közeli szomszédokat, ezért a tanyavilág és a falu széle kiemelt célpontok.

Magunknak főzünk és fontos, hogy tudjunk mindannyian együtt enni, ezért egy nagy és fedett konyhára és étkezőhelyre mindenképp szükségünk van. Fontos ezen kívül, hogy napközben a nyári tűző nap elől különféle egyéb árnyékos helyekre is be tudjunk húzódni ötletelni, játszani, jelmezt készíteni, botot faragni, énekelni, ilyesmi. Eső és vihar esetére jó, ha van az étkezőn kívüli fedett közösségi tér.

Ivóvízre és elektromos áramra feltétlenül szükségünk van, a palackos gáz, amennyiben a szállítás megoldható, nem akadály.

Pottyantós budi és nap-melegítős zuhany kiválóan megfelel, csak legyen belőlük elég 40 fő számára. Ez nagyjából 6 toilette-et és 3 zuhanyzót jelent. (Ha nincs elég, persze lehet építeni/ásni pluszba.)

Meglehetősen nomád körülmények között is táboroztunk már, de jó, ha van a területen zárható épület az értékesebb eszközök tárolására.

Saját nagyméretű (katonai, jurta, stb.) sátrakkal nem rendelkezünk - de nagyon szívesen alszunk ilyenekben, ha adódik rá lehetőség helyben. Szívesen alszunk ezen kívül házban, kis sátrakban, pajtákban, csűrökben, kunyhóban - matracon, szalmabálán és emeletes ágyon is.

Autóval megközelíthető helyen kell, hogy legyünk.

+ a támogatás formái, elérhetőségek, további linkek

 

Arra van szükségünk, hogy egy a fönti feltételeknek megfelelő helyen lehessen a 2019-es Tócsa. A legjobb az lenne, ha szívességi használat keretein belül, az ingatlanon végzett fejlesztésekért és karbantartási munkákért cserébe lehetnénk ott, vagy kibérelhetnénk a megfelelő helyet nem túl sok pénzért.

Többféleképpen tudsz minket támogatni:

  • az egyik hogy felajánlod a saját ingatlanod,

  • a második hogy küldesz javaslatokat a helyekről, ahol szerinted lehetne a Tócsa,

  • a harmadik pedig hogy megosztod ezt a kampányt olyan felületeken ahol úgy érzed eljuthat a megfelelő tulajdonosokhoz (levelezőlisták, facebook csoportok, falugyűlések, hírlevelek, újságok stb.)

 

elérhetőségeink:

tocsa.tabor.szervezesi.osztaly@gmail.com

 

telefonszámok:

Cserne Flóra /ráKoy/: 0630 283 55 13

Monory Ráhel /Flitter Öcsi/: 0630 585 61 93

 

facebook:

https://www.facebook.com/TocsaGyereknyaraltatas/

 

Dokumentumfilm a Tócsa Táborról:
https://www.youtube.com/watch?v=uFsybRTSqw0

Anchor 1
Anchor 2
Anchor 3
Anchor 4
bottom of page