top of page
Szociális Játékcsoport

Az Átváltozó Egyesület keretein belül rendszeres dráma- és játék-foglalkozásokat tartanunk gyermekotthonban élő fiatalok számára. Két csoportot indítunk 2016 szeptemberében, a tanévkezdéskor: egyet  9-11 évesek és egyet 12-15 évesek számára, hetente egyszer, két órában.

A felkészülés során konzultálunk pszichológussal, gyermekotthoni nevelővel és volt lakókkal, majd a Játékcsoport helyszínének közös kiválasztása, a megfelelő intézmény és az együttműködés kereteinek tudatos kialakítása is az megfelelő elméleti, szervezeti és gyakorlati megalapozást segítik.

Fontosnak tartjuk a minőségi szabadidőt, annak játékkal való eltöltését a gyermekkorban.  Célunk egy olyan biztonságos környezet kialakítása, ahol a fiataloknak lehetőségük nyílik arra, hogy önmaguk legyenek, emellett kipróbálhassanak olyan szerepeket is, amelyekre máskor nincs lehetőségük. A játék által fejlesztik önismeretüket, együttműködő készségüket, lehetőségük nyílik a közösségi lét pozitívumainak megtapasztalására és kialakul a játékosság, mint kompetencia. A foglalkozások témáját idővel a résztvevők egyéni érdeklődési köreinek alapján bővítjük.

A projekt egy éves időszakokra tagolódik. Az első év tapasztalatai alapján pontosítjuk, részletezzük és lehetőség szerint bővítjük a Játékcsoportokat.

Minden csoport 10-15 gyerekből, egy csoportvezetőből és egy facilitátorból áll. A csoportvezető állandó, ő tervezi az egyes alkalmak programját, átlátja a folyamatokat, szükség szerint konzultál és személyes kapcsolatokat épít - a facilitátor személye változó, az ő feladata a gyakorlati akadályok elhárítása, a figyelem és az érdeklődés fenntartása és a vezető munkájának támogatása.

bottom of page