top of page

mit csinálunk

Gyerek-, felnőtt- és vegyes csoportok számára eseményszerű, nyitott szerkezetű játékrendszereket találunk ki és valósítunk meg, melyek célja, hogy a résztvevők a közösen megélt egyedi tapasztalatok által egyszerre önálló és kooperatív, felelős játékosokká váljanak a társadalmi életben.

Az avantgárd, a neoavantgárd, az élő szerepjátékok, improvizációk és kísérleti műfajok hatásait és ötleteit beépítjük a pedagógia, az előadóművészet és a tudomány eszköztárába.

Hiszünk abban, hogy a játék, mint természetes és népszerű tevékenység, a világ megismerésének és a gondolati szabadság megtapasztalásának elsődleges eszköze lehet.

Jöjj el az eseményeinkre!

gyakori kérdések és válaszok

KI JELENTKEZHET AZ ÁTVÁLTOZÓS PROGRAMOKRA?

Mindenki. Mindenkiből lehet játékos.


Különböző programjaink eltérő korcsoportoknak, célközönségeknek szólnak:

- Gyerek- és felnőtt táborok,

- iskolai foglalkozások,

- szakkörök és múzeumi workshopok,

- vezetett séták, túrák és kirándulások,

- interaktív színházi előadások és

- zenés ünnepségek, bulik, partik.

 

HOL LEHET AZ ÁTVÁLTOZÓVAL TALÁLKOZNI?

Az egyesület saját eseményein és más intézmények, szervezetek számára is tervez és szervez játékokat. Együttműködő partnereink, megrendelőink és befogadó helyszínek 2015 óta:

- Artus Stúdió

- Bánkitó Fesztivál

- Három Holló

- Kassák Múzeum

- Ludwig Múzeum

- Mesemúzeum

- Robert Capa Központ

- Trafó Kortárs Művészetek Háza

MI FOG TÖRTÉNNI EGY ÁTVÁLTOZÓ-ESEMÉNYEN?

Játszani fogunk.

Méghozzá olyan játékokat, amelyek szabályrendszerét a játékosok maguk is befolyásolhatják.

 

A résztvevők számára olyan eszközöket, szerepeket és helyzeteket biztosítunk, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy veszély- és kiszolgáltatottság-érzet nélkül tapasztaljanak meg szokatlan szituációkat, különleges találkozásokat és váratlan utcai, erdei és mezei eseményeket.

HOGY MŰKÖDNEK EZEK A JÁTÉKOK?

Például így:
Szerepjáték – olyan szerepek felvétele, amelyek a hétköznapitól eltérő viselkedésre jogosítják fel viselőjüket. A fotós, az újságíró bárhová bemehet, lefényképezheti az embereket, kérdezhet tőlük. A hajléktalan pedig bármikor leülhet a földre. A vakokat átkísérik az utcán.

A fiktív szerepek is éppen ugyanolyan jól működnek, sőt. Például “egy nem létező egzotikus ország földrajz-tanulmányi versenyének első tíz helyezettje jutalomutazáson vesz részt”. Ezek leszünk mi.

És így:

Szokatlan kellék –egy váratlanul nagy kiterjedésű “toldalék” hatására a tárgyat hordozó ember, hogy egyáltalán haladni tudjon, interakcióba kell lépjen a járókelőkkel, illetve meg kell találnia azt az irányt, ahol elfér. Ennek érdekében új szemmel méri a környezetét.

Meg így is:

Szabály-játék – mondjuk mostantól csak úgy lehet menni, hogy valakit követünk. Ha az illető nem arra megy tovább, amerre a sétáló szeretne, meg kell állnia és “átszállni” egy következő, a megfelelő irányba haladó ember követésére. A verseny abban áll, hogy ki éri el az adott pontot a legkevesebb “átszállással”.

És persze így:

Titkos fikció – fülhallgató segítségével folyamatos narráció kíséri a látványt, amely egy képzeletbeli világ részeként kezeli azt, amit a sétáló a valóságban lát.

VÁLLAL AZ ÁTVÁLTOZÓ ILYESMIKET:
JÁTÉK / FESZTIVÁL / ELŐADÁS / KIÁLLÍTÁS / EGYÉB MUTATVÁNY TERVEZÉSE, FEJLESZTÉSE, MEGVALÓSÍTÁSA?

Nagyon szívesen! Írj egy üzenetet a részletekről!
Az alábbi szakterületeken:

- játéktervezés

- játékmesteri feladatok

- műsorvezetés

- élőszereplős helyzet-modellezés

- egztotikus dramaturgiai problémák megoldása

- location scouting

HOGYAN SZOKTATOK DOLGOZNI?

Így:

 
 


 

bottom of page